zondag 15 februari 2015

Nutella - koekjes

Gisteren was het valentijn, tijd om lekker zeemzoetig te doen tegen je lief. Ik besloot om koekjes te maken!


Ik zocht online een recept en kwam terecht op de site van Solo. Daar vind je verschillende recepten waaronder die van Nutella - koekjes. Daar mijn lief heel graag Nutella eet, dacht ik hiermee wel te scoren.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging aan het werk. Helaas, het liep niet helemaal zoals het recept voorschreef. Ik dacht dat het allemaal mislukt was maar probeerde er toch het beste van te maken. En wat bleek toen ze uit de oven kwamen? Ze waren super lekker! Helemaal niet zoals het eruit moest zien, maar daar stoorde ik mij niet aan.

De koekjes werden hier zo lekker bevonden dat ik besloot om het recept en mijn eigenste, hoe het niet moet, handleiding mee te geven. Heel snel een lekker resultaat!

Ingrediënten:

- 125 gr boter
- 60 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- 130 gr gezeefde bloem
- 2 eetlepels nutella

Wat doe je?

Verwarm de oven op 175°C. Meng de boter met de suiker. Voeg de eidooier toe en meng tot een geheel. Voeg de gezeefde bloem en maak een glad deeg. Tot slot, meng de 2 eetlepels nutella onder het deeg.
Verdeel het deeg in gelijke hoopjes over je bakplaat.


Zoals je kan zien leg ik eerst verspreide hoopjes over de bakplaat (rechts), om ze nadien met mijn vingers een beetje open te duwen in koekjesvorm (links). Dit is allemaal heel artisanaal en zeker niet te netjes. Maar dat vind ik juist leuk :-).

Steek de koekjes voor 15 a 20 minuutjes in de oven. Laat ze goed afkoelen alvorens je ze van de bakplaat neemt!

Et voila! Hele lekkere koekjes op een mum van tijd!


Steek ze in een leuke pot en je kan ze geven aan iemand. Mijn papa en broer zijn bij deze ook heel tevreden ;-).


Smakelijk!

Laat gerust weten wat je van de koekjes vind :-)!

Lieve groetjes,

G7 opmerkingen: