dinsdag 31 maart 2015

Over hoe het soms ook al eens mis kan gaan.

Wie mij volgt op instagram kon het al enkele maanden volgen. Ik was druk bezig met het haken van een deken voor mezelf.

9 januari 2015: Trakteerde mezelf in de middagpauze #apilou #veritas

12 januari 2015: Nieuw project! #dekenvoormezelf #veritas #apilou #v-stitch

21 januari 2015: Game of Thrones + mijn lief + haken = een beetje geluk <3

11 februari 2015: Nog een beetje werken aan mijn eigenste knuffeldeken #haken #crochet #apilou #veritas

21 maart 2015: Liefje aan het studeren? Dan haak ik toch nog wat aan mijn deken? #crochet #crochetlove #veritas #apilou@veritaseu

24 maart 2015: Draadjes innaaien :-) #crochetlove #crochet #veritas#apilou

26 maart 2015: Na nog een paar uurtjes te hebben doorgewerkt is mijn deken af, jeej 

Ik was zo fier op mijn dekentje! Vele uren werk en het was zo goed gelukt en lekker zacht. Op 27 maart sloeg het noodlot toe. Ik wou het deken wassen, ik haak overal (trein, wachtzalen,...) dus na een project was ik mijn spullen altijd. Denk ook maar aan de Two Tone sjaals. Allemaal gewassen, nooit een probleem gehad. Maar er moet toch ergens iets misgelopen zijn in het wasprogramma want mijn deken is er kapot uit gekomen.


Ik weet niet of je op de foto goed het verschil kan zien maar geloof me, het deken is allesbehalve zacht. Het is niet echt gekrompen. De wol is gewoon zowat verduurd ofzo. Heel jammer, ik heb er echt enkele traantjes voor gelaten.

Maar ik heb mijn kopke niet lang laten hangen! Ik had nog enkele bollen over en ben gewoon opnieuw begonnen! Want ik wil en zal mijn deken hebben! Ik weet alleen nog niet of ik hem in de wasmachine zal steken als hij klaar is ;-).Lieve groetjes,

G11 opmerkingen:

 1. OMG wat een nachtmerrie zeg! Pffff, ik krijg ineens een instant rot gevoel! Zooooo zonde zeg!
  Gelukkig laat je je kopke niet hangen, ik zou het eerlijk gezegd niet kunnen, hahaha. De moed zou me allang in de schoenen gezonken zijn.. Maar je hebt gelijkt, zo'n tof dekentje, dat vraagt om een tweede kans! :)

  Veel liefs en veel courage,
  Marieke
  (www.uniquemarieke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief berichtje :-)! Dank je voor de steun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik weet hoe je je voelt : ik heb zo eens een dikke wollige rode trui met dure wol gebreid die na 1 keer wassen - helemaal volgens de wasinstructies nochtans ! - paste bij een kind van 10. Ik vloek er nog van als ik er aan terugdenk. Sterkte en laat je daar niet door ontmoedigen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik zou knettergek worden denk ik - zeker gezien mijn haaktempo en miserie om mijn ritme gelijkmatig te houden.
  En het was zo zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben ook redelijk gek geworden op dat moment. Het 2de deken schiet ook niet zo snel op precies maarja :-), zo blijft ne mens bezig eh ;-).

   Verwijderen
 5. Ooooh nee, wat erg!!
  Op welk programma heb je het gewassen? Ik heb immers ook een breiwerkje in Apilou, als baby-kadootje.. en zou niet willen dat het hetzelfde lot beschoren is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens, hoe dapper van je om opnieuw te beginnen!!

   Verwijderen
  2. Heej Severien, bedankt voor je reactie :-)! Mijn wasmachine was kapot, het wolprogramma werd kokend heet en daarmee :-). Ik heb ondertussen al een nieuw wolwerkje gewassen (in een nieuwe machine) zonder problemen :-).

   Verwijderen
 6. Hoi, ik heb je blog pas ontdekt en herkende mezelf heel goed in dit verhaal. Soms mislukt iets en daar moet je ook durven over bloggen. Knap dat je de moed had om opnieuw te beginnen! Ik volg je vanaf nu, je maakt leuke dingen! Ben zelf nog maar pas aan het bloggen, tips zijn welkom 😊 http://www.katkatkatoen.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen