zondag 22 juni 2014

Ik haak.

Een beetje ziek, dan haken we er op los :-)!

Anders ook hoor, maar plots gaat het een stuk sneller vooruit. Ik haak vooral voor de tv of op de trein (veel bekijks ;-)).

En wat doe je als je ziek bent? Juist, in de zetel liggen en tv kijken. Dit weekend heb ik veel in de zetel gelegen en bijgevolg ook heel veel gehaakt. En zo werkte ik dit dekentje af.


Het idee vond ik bij haar en het patroon is van haar.
Ik was direct gecharmeerd door Tiene haar leuke uitvoering. Ik had nog enkele bollen wol liggen uit de veritas van een vorig project en kon dus direct aan de slag. Ik gebruikte een haaknaald nr 4 en 3 verschillende kleuren, aangezien ik die zo mooi samen vond passen.

 

Voor de afwerking van de randen moest ik een beetje improviseren aangezien ik dit niet terug vond in het patroon. Ik heb drie randen gehaakt.

Ik begon met roze en telkens 4 stokjes in elke opening. Toen heb ik het turquoise aangehecht en deed 2 stokjes in elke opening. Tussen de 2 stokjes haakte ik telkens 2 lossen om het geheel niet te scheef te trekken. Als laatste hechte ik de blauw/paarse wol eraan en haakte telkens 6 stokjes. Dit geeft een beetje een wiebel effect maar dat vind ik wel een leuk effect :-)!

 
 
oeps, het gras is precies een beetje droog ^^
 
 
 
Het toeval wil dat er net een babytje op komst is (niet bij mij hoor :-)). Dus, het dekentje heeft al direct een bestemming!
 
 
lieve groetjes,
 
G
 
 

4 opmerkingen:

  1. Ik zag gisteren je reactie op mijn blogpost van de Nordic Shawl en herkende je naam niet, dus ik dacht, ik ga eens piepen. Mooi blogje heb je. :-)
    Ik ben vanaf nu dus volger via Bloglovin ;-)
    Oh en ik zou het bijna nog vergeten: mooi dekentje! Leuke kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen